Toronto registruje zájem o své hráče. Největší o Anunobyho s Trentem

31. 01. 2023, 17:30 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Toronto má sice minimální ztrátu na Chicago, které hájí ve Východní konferenci poslední postupovou pozici do předkola play off, ale většina odborníků se shoduje, že by měli Raptors vyměnit některé své hráče. Největší zájem je o OG Anunobyho, Gary Trent je zase hráčem, který bude v následujících dnech s velkou pravděpodobností z Kanady vyměněn.

OG Anunoby

V NBA nedávno probleskla v NBA zpráva, že za tohoto univerzálního forvarda někdo nabízel tři výběry v prvním kole draftu. Tím týmem, byl zřejmě New York, který hledá kvalitní posilu do své sestavy. New York Knicks mají nashromážděno mnoho draftového kapitálu a nabídnout mohou jak zkušené, tak mladé hráče.

Tři prvokolové picky je tedy velmi reálná cena, kterou by podle posledních zpráv mohl Torontu nabídnout také Memphis. Grizzlies jsou na druhém místě v tabulce Západní konference a čeká je těžký boj v play off. Očekávání jsou opravdu vysoká. „Medvědi“ nabídnou mohou v podstatě to co Knicks.

25letého rodáka z Londýna by údajně chtěl získat také Phoenix, ale Suns nemají na přestupním trhu tolik manévrovacího prostoru, pokud chtějí zachovat konkurenceschopnou soupisku pro play off, které navíc nemají vůbec jisté.

Raptors believe they could receive three first-round picks in a trade for OG Anunoby.

Knicks and Suns are the two teams most interested in acquiring Anunoby. New York is expected to be willing to trade several first-round picks for him. pic.twitter.com/fBNOZmNX3s

— NBA Stream 🏀 (@NBAStreamIG) January 30, 2023

Anunobyho přestup by ovšem mohlo zhatit jeho zranění zápěstí, o kterém zatím nevydal klub konkrétnější informace. Sám hráč se nechal slyšet, že by v Torontu rád zůstal a dodržel platnou smlouvu, kterou má podepsanou do roku 2024 (v příštím ročníku si vydělá 18,6 mil. dolarů).

Gary Trent Jr.

Pokud někdo z Kanady přestoupí, bude to právě tento obávaný ostrostřelec. Rodák z Columbusu v Ohio je v ideálním basketbalovém věku (25 let) a v létě se, pokud neuplatní opci, stane volným hráčem. Jeho končící smlouva má hodnotu 17,5 mil. dolarů. Trent už v kariéře jednou přestoupil (z Portlandu do Toronta) a v posledních dvou sezónách si drží průměr nad 18 bodu na zápas se solidní střelbou z pole, trojek i trestných hodů.

Zájem je i o další hráče Raptors

Jediným nedotknutelným hráče je loňský nováček roku Scottie Barnes, kolem kterého chtějí v Kanadě v budoucnu postavit tým. Na Pascala Siakama, jenž letos překonal kariérní maxima v bodech (25) a asistencích (6,3), by musela přistát opravdu neodolatelná nabídka. Vyměněn by ovšem mohl být Fred VanVleet. 28letému rozehrávači končí v létě smlouva (téměř 23-milionovou hráčskou opci zřejmě nevyužije) a otestuje trh volných hráčů, na kterém si věří na kontrakt v hodnotě 30-35 milionu dolarů!

Situaci okolo VanVleeta sleduje mnoho týmů. Zkušeného rozehrávače údajně hledají Orlando Magic, které s ním ale budou pravděpodobně jednat až v létě. Raptors nechtějí dopadnout jako Mavericks, kteří ztratili zadarmo Jalena Brunsona. Vyměnit by jej proto mohli do Phoenixu, Lakers, Dallasu, Clippers nebo Miami.