Orlando porazilo Boston a zamotalo skupinu C Východní konference

25. 11. 2023, 00:00 » Review - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Basketbalisté Orlanda si připsali šestou výhru v řadě. Magic získali další cenný skalp, když si v domácím prostředí poradili s nejlepším týmem Východní konference. Po výhrách proti Lakers, Milwaukee a Denveru zdolali také silný Boston a zaznamenali třetí výhru v sezónním turnaji.

ORL Orlando - BOS Boston 113:96

Boston se v utkání na Floridě musel obejít bez zraněného Jrue Holidaye, který má poraněný kotník a dnešní zápas nedohrál ani Kristaps Porzingis, jenž si poranil lýtkový sval. Celtics vstoupili do utkání lépe a první poločas vyhráli osmibodovým rozdílem 56:48.

Po změně stran ale Magic zapli pořádně v obraně a povolili favoritovi pouze 40 bodů! Domácí se dostali na začátku čtvrté čtvrtiny do dvouciferného vedení, které uhájili až do konce a ještě se jim podařilo vylepšit skóre v turnaji, kde mají bilanci 3-1 a budou čekat do úterý, jak dopadne duel Brooklynu s Torontem a Bostonu se Chicagem.

The Orlando Magic have won 6 straight games. 🔥🔥 pic.twitter.com/sxl9S71YDq

— Hoop Central (@TheHoopCentral) November 24, 2023

Nejlepším střelcem zápasu byl Mo Wagner, autor sezónního maxima (27 bodů), 23 bodů, 7 doskoků a 5 asistencí přidal Paolo Banchero. Za Boston zapsal 26 bodů Jayson Tatum. Domácím vyhrála zápas lavička náhradníků, která přestřílela tu hostující v poměru 57:24!

Perličky:
* Orlando si vylepšilo bilanci na 11-5 a posunulo se za Boston na druhé místo v tabulce Východní konference.
* Magic se podařilo pošesté v sezóně udržet soupeře pod sto body a vždy z toho byla výhra.
* Aby svěřenci kouče Jamahla Mosleyho vyhráli skupinu C, potřebují výhru Toronta v Brooklynu a vítězství Bostonu nad Chicagem. V opačném případě bude rozhodovat bodový rozdíl - ten mají po dnešku +22.

Statistické review zápasu najdete ZDE.

Nejlepší hráči utkání Orlando - Boston:
Moritz Wagner
Wagner, Moritz
BODY: 27
Cole Anthony
Anthony, Cole
ASISTENCE: 6
Franz Wagner
Wagner, Franz
DOSKOKY: 8
Jonathan Isaac
Isaac, Jonathan
PLUS/MÍNUS: +17
Keita Bates-Diop
Kornet, Luke
BLOKY: 2
Jalen Suggs
Suggs, Jalen
TROJKY: 3/4