New Orleans získalo z Atlanty výraznou posilu

29. 06. 2024, 09:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
O přestupu Dejounte Murrayho se spekulovalo v celém předchozím přestupním období. 27letý rozehrávač byl nakonec vyměněn do New Orleans, ale za Brandona Ingrama to nebylo.

"Pelikáni" za něj posílají Atlantě zkušeného forvarda Larryho Nance Jr., mladého obránce Dysona Danielse, forvarda E.J. Liddella a dva výběry v prvním kole draftu.

Podle Adriana Wojnarowskiho jde o poslední výběr Lakers z trejdu Anthonyho Davise, jenž byl odsunutý na příští rok do silnějšího draftu a prvokolová volba roku 2027, což bude v pořadí méně příznivý výběr mezi Bucks a Pelicans.

FULL TRADE DETAILS:

Pelicans receive:
Dejounte Murray

Hawks receive:
Larry Nance Jr.
Dyson Daniels
2025 first round pick
2027 first round pick

(via @ShamsCharania) pic.twitter.com/GArbffkP49

— Legion Hoops (@LegionHoops) June 28, 2024

Hawks včera oznámili, že jsou ochotni vyměnit kteréhokoli svého hráče, kromě Jalena Johnsona a jedničky draftu, Zaccharieho Risachera. Uvidíme, jestli vymění také Trae Younga a začnou rychlou přestavbu.

New Orleans získalo v Murraym výraznou posilu na rozehrávku a především do obrany, jelikož je rodák ze Seattlu schopen bránit více pozic. Zároveň musí ale lousianský tým počítat s jeho velkým obchodním bonusem (největším v lize), protože mu za přestup musí vyplatit přes 12 milionů dolarů - ten se podle posledních zpráv rozloží do následujících let.

Atlanta získala končící smlouvu Larryho Nance a dva mladé hráče, na které má týmové opce. Především 21letý Daniels je považovaný za nadějného obránce. V Georgii ale výměny určitě ještě neskončily - nyní se nejvíc jedná o přestupech Clinta Capely a De'Andre Huntera.

Oba tým byly blízko výměně už v únoru, ale New Orleans odmítlo do trejdu zahrnout Herberta Jonese, kterého považuje za jednoho ze základních stavebních kamenů své sestavy.

The Hawks and Pelicans almost made a trade for Dejounte Murray happen back in February, but Herb Jones not being included ended talks.

New Orleans held firm yet again keeping Jones completely off limits.

New Orleans views their elite defensive wing as a long-term core piece. pic.twitter.com/tTkEDFY9IX

— Evan Sidery (@esidery) June 28, 2024