Charlotte se zapojilo do výměny Karla-Anthonyho Townse

02. 10. 2024, 09:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V NBA se v minulém týdnu uskutečnila nečekaná dohoda o výměně Karla-Anthonyho Townse z Minnesoty do New Yorku. Tento přestup ale není ještě oficiálně dokončen, protože Knicks musí uvolnit nějaké místo pod platovým stropem. Proto se do tohoto trejdu zapojí také Charlotte.

Jak už víme, do Minneapolisu se stěhuje Julius Randle, Donte DiVincenzo, Keita Bates-Diop a chráněný výběr Detroitu v prvním kole příštího draftu. Zástupci Pistons si jej udrží pouze za předpokladu, že se v loterii udrží do 13. místa, v opačném případě poputuje do Minnesoty (v roce 2026 je chráněný pro 11 pozic, v roce 2027 pro prvních devět).

Charlotte usnadní obě týmům dohodu tím, že převezme trojici hráčů (DaQuan Jeffries, Charles Brown Jr. a Duane Washington Jr.), které coby volné podepíše a vymění do Severní Karolíny. Hornets díky tomu získají tři výměry ve druhém kole draftu - dva z New Yorku a jeden z Minnesoty.

🚨 Per @ShamsCharania, the Charlotte Hornets are receiving THREE second-round picks (2 via New York, 1 via Minnesota), along with DaQuan Jeffries, Charlie Brown & Duane Washington Jr, to complete the Knicks/Timberwolves trade.

Hornets are also trading James Nnaji to the Knicks. pic.twitter.com/fde8BMcTbF

— /r/CharlotteHornets (@HornetsReddit) October 2, 2024

Trojice nově příchozích hráčů do Charlotte byla volná, proto podepsala tzv "sign-and-trade". Zajímavostí je, že Washington podepsal v červenci dvouletou smlouvu se srbským Partizanem Bělehrad, tudíž by měl být normálně ihned propuštěn. Klub z Manhattanu pošle Hornets navíc celkem 7,2 milionu dolarů v hotovosti, což je nejvyšší suma, jakou může v sezóně 2024/25 někomu věnovat a nebude ji mít už k dispozici už v dalších obchodech.

V rámci tohoto obchodu získají Knicks práva na talentovaného centra Jamese Nnajiho, který momentálně hájí barvy španělské Girony. Rodák z Nigerie byl vybrán na draftu v roce 2023 z 31. místa. Knicks budou mít po dokončení tohoto trejdu pouze 12 hráčů s garantovaným kontraktem a nebudou mít žádný prostor pod platovým stropem.