Terance Mann prodloužil v Clippers

03. 10. 2024, 16:30 » Informace z klubů - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Los Angeles Clippers se dohodli s rozehrávačem Terancem Mannem na tříletém prodloužení smlouvy, informuje Shams Charania z The Athletic. Nový kontrakt ho udrží ve městě andělů až do ročníku 2027/2028.

„Nesmírně si ceníme konzistence a tvrdé práce, kterou Terence rok co rok prokazuje,“ uvedl v prohlášení prezident pro basketbalové operace Lawrence Frank.

„Od roku 2019, kdy jsme ho draftovali, se proměnil v dokonalého obousměrného hráče, který přijímá těžké úkoly a trefuje velké střely. Když přemýšlíme o vlastnostech, které dělají mladého hráče Clipperem, často ho popíšeme jako Terence. Jsme nadšeni, že zůstane naší důležitou součástí.“

Los Angeles Clippers guard Terance Mann has agreed to a three-year, $47 million contract extension with the franchise, his CAA agents Aaron Mintz, Rich Beda and Romello Crowell told @TheAthletic. The fully guaranteed new deal takes Mann through 2027-2028 season. pic.twitter.com/Qza3ienEOn

— Shams Charania (@ShamsCharania) September 27, 2024

Mann si letošní rok vydělá 11,4 milionů dolarů. Nová smlouva zní tři roky na 47 milionů dolarů. Mannův nový plat je na rozehrávače velmi rozumný, vzhledem k tomu, že se v příštích letech předpokládá každoroční nárůst platového stropu o 10%.

„Jsem super nadšený, že jsem znovu podepsal smlouvu s týmem, ve kterém jsem byl od začátku. Bylo to skvělých pět sezón v této organizaci a já se těším, kam to bude pokračovat,“ řekl Mann Marcu Spearsovi z ESPN.

27-letý hráč byl draftovaný Clippers ve druhém kole v roce 2019 a výrazně zatím převýšil očekávání klubu. Během svých prvních čtyř sezón nastoupil 85-krát v základní sestavě a během poslední sezóny se stal již nedílnou součástí zahajovací sestavy.

V loňském ročníku nastoupil do 75 zápasů, ve kterých si průměrně připsal 8,8 bodu, 3,4 doskoku a 1,6 asistence.

Clippers letos přišli o Paula George, který odešel jako volný hráč do Philadelphie. Klubu se naopak podařilo prodloužit smlouvy s Leonardem, Hardenem a Zubacem. Z tohoto pohledu jsou znovu považováni za jednoho z favoritů na zisk titulu.