Čarodějům bude několik týdnů chybět Brogdon

09. 10. 2024, 19:00 » Informace z klubů - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Washington Wizards oznámili, že Malcolm Brogdon podstoupil operaci, při níž mu byl operován přetržený vaz v palci. Žádné podrobnosti, kdy se očekává jeho návrat, nebyly zveřejněny.

Předpokládá se, že Brogdon bude mimo hru nejméně měsíc. Když loni na podzim podstoupil podobnou operaci Anfernee Simons z Portlandu Trail Blazers, vynechal přibližně pět týdnů. Veterán si zranění přivodil během sobotního tréninku v Montrealu a hned poté podstoupil vyšetření ve Washingtonu.

Brogdon byl draftovaný jako číslo 36 v roce 2016 a má ze sebou relativně úspěšnou kariéru. Byl oceněný jako nováček roku (Milwaukee Bucks) či jako nejlepší náhradník v roce 2023 (Boston Celtics). Bohužel ho často brzdí různá zranění, kvůli kterým odehrál pouze jednou v pěti letech více jak 56 zápasů v základní části. V minulé sezóně se na hřišti objevil pouze v 39 případech.

Malcolm Brogdon will undergo imaging on his hand to determine the severity of the injury. 🤕 https://t.co/Cx0Qgs5qAN pic.twitter.com/zGDwYKtgO7

— theScore (@theScore) October 8, 2024

Nicméně, pokud je zdravý, je tento 31letý hráč pro své týmy významným přínosem. V minulém ročníku průměroval v dresu Portlandu 15,7 bodu, 5,5 asistence a 3,8 doskoku na zápas, a to při 44% střelbě z pole (trojky 41.2 %).

Jeho budoucnost u Wizards je více jak nejistá. Tým je na začátku přestavby a Brogdon je se svou končící smlouvou na 22,5 milionu dolarů hlavním kandidátem na výměnu. Zranění ruky situaci komplikuje, ale v tomto ročním období jsou výměny stejně poměrně neobvyklé.

Pokud by Brogdon chyběl přesně měsíc, byl by mimo hru ve zbývajících předsezónních zápasech Wizards a pravděpodobně by vynechal alespoň několik zápasů základní části. Jak píše Josh Robbins z The Athletic, více herního času dostanou nováčci Carlton Carrington a Kyshawn George.