Minnesota si pojistila svou oporu na další tři roky

23. 10. 2024, 14:00 » Informace z klubů - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Rudy Gobert se domluvil se svým klubem na tříletém prodloužení smlouvy. Francouzský pivot si tak přijde na 110 milionů dolarů, jak píše Shams Charania.

Tento krok přichází v návaznosti na výměnu Gobertova spoluhráče, Karla-Anthonyho Townse, který byl na začátku letošní sezóny vytrejdován do New York Knicks.

32letý Gobert si má v této sezóně vydělat podle stávající smlouvy 43,8 milionů dolarů. Pro sezónu 2025/26 má opci ve výši 46,6 milionů dolarů, kterou však odmítne a nahradí ji novou smlouvou, která bude zahrnovat i hráčskou opci pro rok 2027/28.

Tím, že odmítne opci na ročník 2025/26, získá tým potřebnou flexibilitu pro další podpisy v příští sezóně. Julius Randle a Naz Reid by se zanedlouho mohli stát volnými hráči a klub je chce přesvědčit, aby podepsali dlouhodobé smlouvy.

Minnesota Timberwolves center Rudy Gobert has reached a three-year, $110 million contract extension, sources tell ESPN. T’Wolves and Gobert’s agent, Bouna Ndiaye, negotiated the new deal locking in the league-record four-time Defensive Player of the Year winner in Minnesota. pic.twitter.com/1FfVQnbJYa

— Shams Charania (@ShamsCharania) October 23, 2024


Gobert je úřadujícím nejlepším obráncem roku, toto ocenění získal již počtvrté. V prvním roce po příchodu z Utahu si zvykal na nový klub a spoluhráče, ale loni již hrál důležitou roli v týmu, který se dostal až do finále Západní konference.

Podle současných parametrů je i jedním z nejodolnějších hráčů v lize. Od sezony 2018/19 nenastoupil k méně než 66 zápasům základní části. V minulé sezoně si připsal 76 startů a v průměru zaznamenal 14,0 bodu, 12,9 doskoku a 2,1 bloku na zápas. V 15 zápasech play off měl průměr 12,1 bodu a 9,8 doskoku.

Když byl Gobert na hřišti, přehrávali „Vlci“ v základní části soupeře o +8 bodů. Zatímco když byl na lavičce, byla tato bilance pouze +3 body. Během play off se tento rozdíl zvýšil na +9,8 bodu, když byl Francouz na palubovce, ale při jeho neúčasti Minnesota dokonce tento úsek prohrála o -6,3 bodu.