Clippers se představili v nové hale. Zeď ale Suns nezastavila

24. 10. 2024, 16:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V Inglewoodu vyrostla jedna z nejmodernějších arén v NBA. Clippers v ní odehráli historicky první utkání a byli blízko výhře nad Phoenixem. Oslabený tým měl úspěch nadosah, ale James Harden netrefil v poslední vteřině potenciální vítěznou střelu.

Domácí prohráli 113:116 po prodloužení a nebylo jim nic platné ani 29 bodů, 12 doskoků a 8 asistencí Jamese Hardena, který strhl při zranění Kawhiho Leonarda veškerou pozornost na sebe.

Hosty totiž dovedla v výhře dvojice Kevin Durant (25 bodů) / Bradley Beal (24 bodů). Na malý sestřih utkání se podívejte v našem videu:



Hala Intuit Dome představila poprvé fanouškům tzv. The Wall, neboli zeď za jedním z košů, kterou tvoří vysoká strmá tribuna, jenž má svoji hlasitostí pomoci k výhrám domácího týmu. Tvoři ji 51 nepřerušovaných řad sedadel, ale prvních třináct je zaplněno skalními fanoušky Clippers. Vize majitele Steva Ballmera byla taková, že se tam atmosféra přiblíží univerzitnímu basketbalu.



„Ano, bylo to šílené,“ řekl Durant o nové tribuně. „Celou dobu jsem na ni jen zíral. Na to nejste v NBA zvyklí.“ Hvězda Suns proti "stěně" ve čtvrté čtvrtině neproměnila dva trestné hody, čímž dostal "KD" domácí fanoušky pořádně do varu, ale 21,2 vteřin před koncem základní hrací doby je zase "zchladil" vyrovnávacím košem.

„Jsem tak zklamaní, že jsme nevyhráli,“ řekl po utkání Harden. „Chtěli jsme vyhrát pro fanoušky, kteří byli skvělí a dodali nám velkou energii. S jejich pomocí budou lepší i naše výsledky.“