První vážné zranění v NBA. Pro Jamese Wisemana skončila sezóna

25. 10. 2024, 13:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Náhradní centr Pacers, James Wiseman, si v utkání v Detroitu nešťastně přetrhl levou Achillovu šlachu a čeká ho dlouhá pauza.

23letý centr ve čtvrtek podstoupil magnetickou rezonanci, která potvrdila rozsah zranění. Pacers nyní vyhodnocují možností jeho léčby, ale podobná zranění jsou na rok i déle.

Wiseman utrpěl zranění v první čtvrtině při couvání po nevydařeném tříbodovém pokusu bez jakéhokoli kontaktu s protihráčem, což většinou signalizuje velký problém. Pro bývalou dvojku draftu je to zničující zpráva, neboť se chtěl v Indianě rozehrát a říct si o lepší smlouvu, než je jeho dosavadní minimální koktrakt s týmovou opcí pro příští sezónu.

Navíc hrál dobře v přípravném období, kdy zaznamenal za 12,8 minut průměr 8,5 bodu a 5,8 doskoku na zápas. Rodák z Nashvillu měl problémy se zraněními už v minulosti, kdy musel nuceně vynechat kvůli zranění kolena celý ročník 2001/22. Hlavním záložním centrem zůstává v Indianě Isaiah Jackson, ale Pacers mají jedno volné místo na soupisce, kde by se mohli v případě pokusit Wisemana nahradit některým volným hráčem.

James Wiseman suffered an injury to his left Achilles tendon last night at Detroit.

An MRI taken earlier today confirmed that Wiseman tore his left Achilles tendon, and the team and Wiseman are working together to evaluate treatment options.

Learn more: https://t.co/2Hk9XALZyk pic.twitter.com/IXF0Mdbszu

— Indiana Pacers (@Pacers) October 24, 2024