Stephen Curry si poranil kotník. Čeká ho vyšetření v nemocnici

28. 10. 2024, 10:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Basketbalisté Golden State sehráli s Clippers smolné utkání - nejenže prohráli v domácím prostředí 104:112, ale na nějaký čas mohou přijít o zraněného Stephena Curryho.

Hvězdný hráč Warriors odstoupil z utkání na začátku čtvrté čtvrtiny, kdy si podruhé v zápase poranil kotník a čeká ho podrobné vyšetření magnetickou rezonancí. První zprávy hovoří o „mírném či středně těžkém“ zranění.

„Pokud bude chybět, bude to pro nás ztráta, ale máme široký kádr,“ řekl po utkání kouč Steve Kerr. Curry se zranil už na konci třetí čtvrtiny, ale do utkání se poté vrátil. Bohužel stejný kotník si podvrtnul znovu a v utkání už nepokračoval. Do tohoto momentu měl na svém kontě 18 bodů.

Stephen Curry went back to the locker room after twisting his ankle. pic.twitter.com/s6a4bRBuuJ

— ESPN (@espn) October 28, 2024

„Musíme se semknout, bude to pro nás velká výzva,“ okomentoval Buddy Hield případnou Curryho absenci. Právě na posilu Warriors budou v klubu hodně spoléhat - v tomto utkání měl sice jenom osm bodů, ale v novém působišti si zatím drží průměr 19 bodu s 53% střelbou trojek.

Dodejme, že nejlepším střelcem byl při porážce Andrew Wiggins, autor 29 bodů. Curryho ale musí nahradit také mladí hráči, ale Brandin Podziemski se zatím trápí - ze tří utkání zatím zaznamenal dohromady 19 bodů.